Positive covid 31weeks pregnant

Baru dapat tahu covid positive, simptom tak teruk, sakit tekak dan selsema tapi risau sbb tengah ada baby dalam perut. Ada sesiapa boleh share experience? Kena buat apa, makan ubat apa etc?

Positive covid 31weeks pregnant
11 Balas

sy baru recover dr covid, simptom demam, batuk, selsema, cirit birit. 1st day tau +ve, terus g CAC. dr bg ubat, kuarantin kat rumah je. tapi setiap hari CAC akan call utk pantau keadaan sbb pregnant. vit c consume tiap hari. apa² pun pergi CAC ya sis. moga cepat sembuh.

Minggu lepas sy baru lepas kena covid. Pregnant 30 minggu. Sy minum air kelapa, minum lemon. Sebelum tu ada pergi cac. Cac ada bagi ubat. Sy makan ubat yg cac bagi. Alhamdulilah 3 hari dah sembuh. Ikhtiar mana yg boleh. Mudah²an puan cepat sembuh.

sy spanjang preganant,2 kali kena covid..first 14 minggu,second 26 mnggu..besok baru kerat gelang,tp kuarantin kendiri kt rumah je..n bgitau dekat misi yg slalu check up,kalau misi sy dia sruh p CAC sbb mngandung kan utk pemeriksaan..

sya 34 wek kene sis ni pon tengah kuarantin sya bnyak minum air masak minum air kelapa letak garam ngn limau alhamdulillah semlm buat tes dh Negetif yg paling penting bawak bertenang sis jngn fikir bende bukn2

Alhamdulillah...saya baru selesai kuarantin...tp batuk masih ada. minum air suam + lemon+madu. mkn jugak panadol klo xthn sgt hari tu tp jrg2. Kena pantau selalu SPO tu tau. Klo bawah 95 cpt2 g hospital.

2y ago

klu tekak sakit..kumur ngn air garam..

update kat mysj sis. kalau rasa teruk terus ke kecemasan atau cac di kk. sy pon tgh kuarantin, sy pregnant 14w. tp sy teruk, muntah² sampai dehydrate. so skrg tgh kuarantin kt pkrc

Pergi cac awk.. At least kita tahu tahap +ve macam mana.. Sy tak pergi cac sebab simptom ringan jer.. Alhamdulillah.. Insha allah takde apa tu.. Pergi jer cac dulu

Lemon suam + madu. Klu rasa pening kepala blh ambil panadol 500mg shj. Klu hidung tsumbat, wapkan muka dgn vicks.

Sy pun Baru sembuh Dari covid Kali ke2 tp x mkn apa2 ubat mkn buah2 dan bnyk mnum air suam plus 🍋

moga diberi kesembuhan buat sis dan bayi dlm kandungan🤲🤲