Kecewa dengan doktor!!

Baru balik dr klinik. First nak pergi klinik sbb nak scan pregnancy kalau ikut lmp dah 7 week. Then bila doc scan tak nampak kantung. So i request nak buat tvs scan tiber dia suruh buat upt dulu kalau positive baru proceed tvs scan. Kitanya mmg hormon hcg tu rendah sbb pregnant sblm ni pun upt negative tapi pregnant. Sbb kita punya badan kan kita tau kalau badan normal dgn lain mcm. Nak dijadikan cite upt negative so dia taknak proceed tvs. I tanya lg blh tak nak tvs? Dia kata upt awak negatif ni no point pun scan tvs? WTF I AM SO VERY ANGRY!!!! Benda bayar bukannya nak scan free2. Org nak scan sbb nak confirmation. Apa lah salahnya kalau scan tvs pun? Mmg tobat takkan pegi klinik tu dah. First and last! Dah lah scan ala kadar mcm malas. Tak sampai 2 minit pun dia scan. Doctor2 ni ada yang ok ada yang tak ok tapi bab duit laju je nak. Kecewa and frust!!

2 Balas

Saya pernah scan tvs, takmengandung pun boleh. Awak ckp je awak nak check rahim, telur ape semua. Mesti dia bagi. Tapi mmg ada klinik yg seboleh2 elak guna tvs tu masa saya ckp saya pregnant. taktahu kenapa. Saya taknak scan biasa sbb saya tahu susah nampak lagi2 early pregnant. Dia takbagi jugak.

7mo ago

Kecewa. Dah lah scan pun ala kadar je mmg tak sampai 2 minit dah proceed tak nampak apa2. So nak pergi klinik lain nanti. Kecewa sangat2.. betul. Awak scan waktu minggu berapa?

xpe nt 9 week awak p scan klinik lain pulak. awal2 lg mmg kdg Dr jnis mls layan sbb payah nk nmpk lg.

2mo ago

haha sma mcm sy dlu p 7w dy scan ala kadar je dh la bayar rm100 pastu x bg pon gmbar rahim tu sbb dy kata print dy rosak haha. selalu awal2 gitu laa ad Dr mls scan sbb susah nk nmpk lg