ibu hamil boleh makan paracetamol ke.brapa biji boleh...macam biasa 2 biji ke??..

17 Balas

boleh je mkn 2 biji . 2 mggu lps sy kne covid doc tnye awk ada mkn ubt tk , sy ckp ada mkn peracetamol sebji . dia tnya knp mkn sbji je , dh tk sihat mkn je 2 biji cm mn nk baik klu mcm tu haha . sy ingt tk bole + risau . tp sbnrnya bole . tkde mslh .alhmdulillah skrg dh sht .

paracetamol yg dibekalkan olek kk,boleh je mkn...2 biji sekali Makan dan kalau nak mkn lagi pada Hari yg same!kena gap 4/6 jam...paracetamol Ni ok je utk IBU mengandong..

masa T1, saya demam dan pergi kecemasan. Doktor bg mkn 2 biji panadol biarpun dah mklm sdg pregnant. Boleh mkn jg katanya...tp lps tu usaha xmkn lg sbb risau juga..

panadol , pcm boleh makan sis . cuma better kena refer Dr dulu . Sebab nak tahu dos yang dibenarkan .

pcm is the safest medicine utk preggy. demam and painkiller boleh ambil. tp jgn overdose pulakk 😅

sy mkn je klau dh sakit.. tp jgn kerp sngt lh.. klau msih xoky skit trus rujuk dc snng..

Kalau syaa makan satu je tu pun dh tk tahan sngt dh sakit kepala dgn selsema tk baik2 hm

Jumpa doktor dulu sis . Kalau doktor kate boleh , baru boleh makan .

paracetamol biasa boleh je. boleh makan 2 biji macam biasa

hritu dr ckp kt sy 1 bji shja untk ibu mngndung