Pandangan jd gelap.. hmpir pitam .. sy ada alahan xbole bau masakan dan tumisan.. td try nk msk xjdi

5 Balas

Samalah.. Dah masuk 5 bulan baru okay.. Sepanjang 5 bulan tu memang hari² mertua yang masak.. Alhamdulillah sy allah rezekikan mertua yang sangat baik.. Sepanjang 5 bulan sy memang tak buat apa².. Kain baju kotor pun suami yang uruskan.. Kadang² adik ipar tolong basuhkan, bilik pun dia kemas..

2y ago

Alhamdulillah syukur sangat.. Rezeki yang tak semua org dapat..

Sy pulak boleh pitam kalau terlalu lama berjalan atau berdiri 😅 pernah pitam kat pasaraya tp masa tu trimester 1. Skrg dah trimester 2 masih takut nak jalan mall/pasaraya 😂 dok rumah jee. Lain org lain pengalaman.

sama saya sis masa alahan dapur tak berasap langsung. bau bawang tak boleh bau nasi tengah masak tk boleh. pergi dapur pun tahan nafas. bau kawasan dapur ja nak muntah

Tak perlu masak. Order je mcm sy, tp duit pun kena byk keluar la. Nasib badan🤣 nak jimat, suruh husb masak

Beli makanan dari luar saja. Lepas alahan kurang baru masak lagi.