Assalamualaikum,guys pelik la bila start pregnant ni jerawat byk pulk naik.korang ada rsa yg sama x?

24 Balas

Normal tu. Saya masa pregnant naik jerawat teruk sgt sampai keluar jenis nanah merah2 tu. Nasib boleh pakai face mask zaman skrg ni 😁. Bukan tu aje, kulit saya jadi extra dry, kaki keluar biji2 merah gatal2 . Memang hormone pregnant mummy begitu. Yg penting jgn ambil product yg berbahaya utk kandungan.

2y ago

mcm sa pla,muka halus langsung jerawat tu tiada..tpi tlpak tngan d tlpak kaki kulit bkupas..

Atas hormon juga kut.. masa sy anak 1st jerawat selalu menyinggah, kusam , bibir bawah terbelah selalu berdarah( xleh senyum langsung)😫.. sekarang mengandung anak k2 ni, jerawat xde, bibir terbelah kejap je masa 1st trimester, kulit nampak lg glowing pulak😅😅😆

sama macam saya.. awal preggy muka saya fully breakout sampai saya tak boleh pakai any skincare.. then jadi kusam dan gelap tiba2.. tapi bila dah naik 5 bulan atas, jerawat2 hilang sendiri.. now tinggal parut n harapnya lepas bersalin cerah seperti asal

yaa ada.. dlu sblom pregnant muka elok ja dkt bdn pn tk ad jerawat apa smua.. skrng mcm² ada muka kusam naik jerawat dkt bdn parut bnyk, leher jdi hitam.. kdng stress sngt.. tpi tkpa lh di sbb kn baby i rela sis😂

sy anak first girl sy Naik jerawat nanah2 smpi 6bulan...lps 6 bulan beransur pilih balik...ni tgh pregnt Ank no 2..da scan Lelaki...wah..xde jerawat pun..bersih ke..pembawakan budak

saya pun macam tu sis masa start pregnant sampai la 7 bulan ni still macam tu, muka jadi breakout teruk sampai kadang rasa tak confident and always rasa diri tak lawa

saya naik dkt pinggang. muka alhamdulillah clear. tapi pinggang ayo bintik merah merah. kulit saya jenis cerah pastu jawat merah naik banyak. aaa tacod haha

normal sis sbb perubahan hormon..sy dlu trimester ketiga naik mcm kurap,kepala naik gatal2,bdan naik bintik2 mcm alergik..lps brsalin elok je slow2 hilang

sy pun tgh alami skrg ni 😢 tp dia naik kot tepi2 .. kt dahi kt dagu kt tepi sideburn tu 😅 sebelum ni x pernah naik pun byk2 gitu

Waalaikumussalam. Sama mommy to be. Hormone tu. Pakai je product yang takda chemical atau PH yang sesuai yang sesuai dengan kulit.