Hi mommy nk Tanya berapa Kali kena minum air gula..saya 9week dh minum air gula result pun ok

17 Balas

Kalau first time takde sangkut minum air gula , nnti masuk 3rd trimester kot akan kena minum air gula lagi sekali (second time)…doc just cakap kadang2 awal2 takde kencing manis, tapi hujung2 mengandung tu mommy develop kencing manis. Maybe sbb bila xsangkut kita lega, makan minum je ikut tekak. So double confirm, utk kandungan jgk kot

Sy pun kena minum air gula awal masa 12 weeks sbb bmi lebih 30. Rasanya nnt ada lg sekali kena minum air gula bila dah tri 2/3

Sy 1 kali, last week g kk, nurse kata sy dah x payah minum air gula. Sbb x de risiko. Skrg dah 34week

Awalnya dapat minum air gula. Sy w18 baru dpt minum air gula. Harap2 terkawal. Aamiinn

1 kali untuk yang takda history kencing manis dan 2 kali untuk yang ada history

Saya 2x kena minum.. 12w & 28w.. frst mnum haritu Alhamdulillah tk sangkut..

Belum pernah minum air gula.. doc kata mungkin 28w nanti.. skrg 21w

I nurse ckp 20 weeks baru minum air gula skrg baru 13weeks

dua kali sis, saya buat masa 12w & 28w.

2 Kali sis first trimester & 3 trimester