Hai mommies.. Pernah tak bleeding bserta sakit perut memulas? Korang trus ke hosp ke mcm mne?

10 Balas

Tengah hadapi skrg, sakit memulas seperti masuk angin, susah kentut dan buang air besar. Dan tgh bleeding. 9 hari spotting dengan darah beku, 3 hari dah termasuk hari ni berdarah seperti haid. 1st day berdarah tu pegi kecemasan terus, rujuk pakar o&g, scan dr bawah, buat pap smear. Sebab 50/50. X tahu sebab nak gugur atau sebab baby nak cari darah utk membesar kata pakar. So ambik sample darah utk tahu punca darah keluar. Oh ya, masa scan dekat bawah, nampak kantung ada isi usia 6 minggu. 2 minggu lg saya akan scan semula. Doakan baby membesar dan ada heartbeat. Saya cuma berfikiran positive sekarang tetapi apa2 yg terjadi bukan kehendak saya, saya redha. Masa light spotting 9 hari tu, dr bg ubat hormon utk kuatkan rahim dan stop pendarahan, tp darah keep on keluar, so pakar dah x bg ubat dah. Skrg tgh pantau pendarahan, in case ada ketulan daging ikut keluar. Allah.. semoga kandungan dalam rahim kita sihat dan membesar dgn baik ya mummy!

Ada memulas boleh slamat, ada yg xblh.. Mcm sy 2hari memulas dia ggur. Adik sy drh mcam period tp ok pulak kndungam dia.

Lepas bleeding saye terus pergi hospital. Masetu baru 3bulan prgnnt

refer hospital terus sis..sebab turun darah nie xnormal

Dah berapa minggu pregnant? Better pergi je hospital

3y ago

Baru 5week..pg td dh g klinik sbb bleeding skit.. Lps balik je dri klinik perut pun memulas

Dah jumpa doktor? Doktor kata apa?

trus g hospital sis..jgn tunggu..

haah trus ke hospital

terus pergi hospital

refer doktor