assalam... sy preg 27 weeks. ada spotting darah keluar. normal ke??

2 Balas

waalaikumussalam. kalau keluar darah time pregnant xkesah bape minggu pon, kene refer hospital terus. kalau pi checkup pon nurse/dr akan tanye "ade darah keluar ke tak? keputihan keluar banyak ke tak?" maksud benda2 tu penting utk kita alert time pregnant. pi hospital nnti dorang akan cek, scan jadi kita bolehtau kenapa bdarah pulak tibe2. baby ok ke tak gitu. kalau ade problem pihak hospital boleh pantau. hah gitu.

saya baru mgelaminya td pagi..kandungan 27w kluar darah sikit...risau...hari ni kebetulan nak pg checkup klinik..mudahan xda apa2..