Sy sudah 9w dan masih muntah2 sampai kepala sakit..ada idea x mcm mn nk hilangkan? Makan pun x lalu.

9 Balas

cuba makan kurma/buah yg boleh masuk tekak. roti ke, mee ke. kena paksa makan. jangan sampai x makan ya puan.. try makan yg ringan2 yg agak2 tak memualkan. biskut kering, bubur kosong. asalkan makan.. semoga dipermudahkan..

klu dah tak larat sgt baik sis pi ED hospital dan dptkan rawatan. Nti baby yg kasihan. I've been where you are now. Sampai 9 bulan sy mabuk dan selalu masuk hospital.

kata nye jgn bg perut kosong....tp sy alahan smpi ari nk besalin 37w pn msh muntah xlalu mkn...ngndung kli ni truk alahan nye...msuk air smpi 11 botol

tu mmg alahan trim 1,sy lg truk smpai msuk klua hspital..bln k4 cmtu da oky..sy lgsg xblh bau mkn or bt kje nnt muntah n hbs air dlm bdn

mkn je. jgn biar perut kosong. try n error mknan pe awk bole msuk. Sy 11w kurang sikit mual. tp kdg muntah jugak kalau pksa mkn hbs

jgn biar perut kosong/ masuk angin. makan dlm kuantiti yg sikit tp kerap. perut masuk angin tu yg buat kita nk muntah tu.

Week 14 , masuk 2nd trimester bru elok sikit mcm sy..

ye ada puan. dh masuk 4 bulan nnti baru kurang

makan asam