hai mmy² sekalian , sis nak tanya kalau beby masih sungsang dalam 5 bulan tu perkara biasa ke ? 😌🤰

19 Balas

kalau nak brurut ke ape .kene jmpa yg btul2 ada pengalaman and mmg bidan . bukn tukang urut biasa .. sb sllunya klu mash songsang nti kene refer pegi hospital pstu akan ada pakar nti tlong pusingkan mcm urut bidan jugk just dia ada title doctor je la and time pusingkan tu dia scan skali tngok kdudukan . if nak tahu lebih lanjut bole lah google or tnya doctor klu swasta dpt la tnya klu kk ni sllunya xlyn sgt 😅😅

Masih normal. Tpi kalo dh 36minggu masih songsang, kena jmpa pkar la. Baby sy 36w kepala dh kebawah. Masuk 39w kepala dia kt atas pulak. Terus kena emergency czer, nak pusing pn xsmpat sbb dah bukaan 3cm.

normal sis..nt dh msuk 30w ,bby akn pusing sndri... jz pesan .jgn sesekali dgr ckp org untk baiki kedudukan bby...lg2 bidan...

4y ago

ehhh..mngarut lh nk pegi urut untk btol kn..kn x psl2 urii trcbut dri tmpt dia....bkn nya awk khilngn nyawa ank..nyawa awk pom jd taruhan...sabar..nt smpai masa..bby akn pusing ke bwh

5 bulan baby msh boleh pusing2 dlm perut. Yes biasa je. Mungkin dlm 7+ akn duduk kt tmpt dia dah. Semoga Allah permudahkan.

4y ago

tula , smlm scan nak tengok jantina dia lps tu kaki belah bawah kepla belah atas 😌 tu yng takut heheh tpi semua dh ckp tu normal, terima kasih ye

normal .. baby saya 30minggu bru kepala kt bawah .. tkpeh dia masih boleh pusing lagi selagi blom cecah 34minggu .

4y ago

terima kasih sis

Normal sis. Sy kandungan 8 bln dulu baru baby nak pusing. Bersujud lama² sis. Insyaallah dipermudahkan

4y ago

🌹🌹

sy skrg da 8 bln pon songsang sis..2 mingu lpas cek up bby ok jew..tp 2 hari lpas cek up songsang

4y ago

ohh ykew , rasa takut pun ada juga , masa tu saya cek up kaki bby ke bawah , masa tu beria nak tngok jantina dia tpi tula kaki ke bawah

normal...nt 28w Doc akn scan lg dn tgok keadaan baby...bykk sujud..insyaAllah

normal. nanti dah nak beranak pandai la dia pusing sendiri. jangan risau ok

normal saya pon mcm tu jugak , tapi skrg alhamdulilah dh berpusing