Saya dah masuk 6weeks tapi normal ke keluar tompokan coklat mcm permulaan nak datang haid?

6 Balas

sy 6w pn keluar darah coklat2 tuh.. terus g klinik.. bila dktor scan tgk dah ade kantung, dktor takut gugur.. so dktor suruh mkn ubt kuatkan rahim.. yg sedih tuh dktor kata, andai kata x ade rezeki awk, awk jgn slhkn diri sendiri..lepastuh sy ckp, sy lama tunggu anak ni 4 tahun..Alhamdulillah lepas tuh dah x ade keluar..

Saya pun ada keluar spotting coklat. Kdg ada kdg takde. Saya pergi kk scan dah nampak kantung tp doc tak bg ubat kuatkan rahim pun. Kalau spotting makin byk dan berubah warna ke merah kena terus pergi klinik ye. Bykkan rehat jgn buat kerja2 berat

Jumpa doktor untuk scan dan dapatkan ubat kuatkan rahim. Saya mula mula tak jumpa doktor, lepas tu darah coklat bertambah. Doktor bagi duphaston untuk kuatkan rahim dan suruh banyakkan rehat.

kalau Makin banyak keluar, sakit pinggang and non stop spotting Tu kena jumpa Dr. sbb tanda keguguran. kalau Sehari ja spotting lepastu hilang, tu normal.

Awal2 saya pun ada spotting brown. Tu implantation bleeding. Klau darah keluar banyak mcm period terus g hosp okey

xsmua ibu hamil kuar spotting tue normal sis,elok sis g hsptal utk cek...kdg blh jd ancaman keguguran..