Anak sy umur 3 tahun alami anemia sejak umur 1 tahun, ada tak vitamin yg sesuai utk budak anemia.

3 Balas

vitamin bg atas saranan doktor. rujuk doktor dulu. bg mknn yg seimbang. mknn yg tinggi zat besi di ikuti makanan yg kaya vit c. jarakkan pengambilan susu.

3y ago

doktor tak tulis jenis vitamin yg sesuai..dia just mention vitamin tu harus ada zinc,asid folik dan multivitamin sis..tq sis bg pendapat😊

ank sy dh 4 tahun anemia.. skrg alhamdulillah.. dh tk mkn ubt lgi.. dlu bwh dokter pakar slame 3 tahun.. hari² mkn vitamin je..

3y ago

ye.. dokter pakar yg bg...ohh last hb ank sy dh naik 11.. jd skrg dh tk mkn ubt lagi dh.. talasemia ank sy pun punce dari sy sdri jgk.. sbb tu ank pun kne sme..

boleh wasap saya untuk dapatkan vitamin anak puan.ada zinc,asid folic dan multivitamin lain.. http://www.wasap.my/60143695703/mv