Kalau ikut tarikh period, patut minggu ni da 8w..tp scan mcm 5-6w..normal ke? Mcm jauh sgt je gap😅

14 Balas

saya pun mcm tu sis..ikut priod da 34minggu tapi ikut scan baby bru 32minggu..masa mula2 confius jgak tapi doc ckp persenyawaan tu lambat 2 minggu...jgn risau insyaallah baby baik2 je dalam tu..😊😊..now saya ada gdm on insulin jadi kne bersalin awal 2 mggu..jadi kne ambik tarikh priod bukan ambik tarikh scan baby..

3y ago

ok tq².. shre pglmn, boleh la sy stby kn diri 😅

saya pun mcm tu sis. doc kata kandungan lewat 2 minggu dri tarikh yg sepatutnya. lepastu saya asyik keluar darah je. akhirnya 6/1/2021 haritu saya keguguran. doc kata tu mungkin kandungan yg tak normal/ tak jadi.

saya pon mcm tu sis. kira sendiri dah 6minggu tapi scan 5minggu lebih. kalo dokter kira 7minggu. haha. sebab hari subur saya lambat lepas period.

Normal. Doktor kira bdsrkn ukur pnjg lilit kantung yg tercipta.. Congrats puan Stay safe & healty #TAPSupermoms #TAPactiveusers

takpe jangan risau...tiap kali ttc scan jea tarikh beranak akan berubah sampai baby betol2 besar

normal je too sis. . mudah nk thu..tolak je 2w dri tarikh priod awk. .sb tarikh subur. .

Saya pun sama... Dr kata mungkin tarikh tak betul atau proses perkembangan lambat..

sy prnh kena....scan msa 9w tp kndungn 6w ja..after 2w repeat scan, dh ggur...

sya pon sama sis.. ikot date pon 11w tpi bila scan 9week

normal tu. nanti doc akan scan lg sekali.