Sembelit Salam. Bole share tak cara hilangkn sembelit. Saya dah makan ubat farmasi. Tapi masih sama

7 Balas

Sembelit time preg tu normal. Puan level teruk sgt2 ke? Dah try makan buah yg boleh clearkan perut? Kalau sy mmg tak mkn ubat, tp makan buah oren / jambu sehari 1hidangan.. Ada setengah org, kena buah lain cth betik or pisang. (Tak effect utk saya 😅) And air masak mmg kena minum byk..

Saya mkn ubat doc bg.. Sy pergi hospital. Doc bg ubat sembelit. Kdg2 sy mkn buah betik y dh masak. Ada yg kata makn buah oren utk senang membuang.

3y ago

tqtq

Mkn ubat Lactul ke sis? Bykkan minum air.. My experiences banyak minum air, sehari boleh lebih 3 litre and air kelapa selang hari..

sy time preggy kena minum bliss.. redakan pedih ulu hati sekaligus membuang

Kalau sy makan buah longan mmg berkesan utk sy..

3y ago

tqtq.

makan betik & pisang

Mkn betik. Lncar😂

3y ago

tqq awak.