Hi ...sy nk tnye de sape2 penah mengalami x time preg tibe2 deria rase x boleh nk rase ??

9 Balas

sya awal tu hilang deria rasa sbb alahan bau2an yg teruk😰😰...tpi klau puan ada bersamaan dgn simptom covid contonya deria rasa+sakit kepala+mata pedas+badan xselesa,, boleh buat swab test..puan x smestinya harus ada simptom batuk atau demam panas..🥴

Hilang deria rasa is one of the signs of covid-19. If puan pi klinik mesti kena tnya soalan kli deria rasa ada atau tiada. Baik puan buat swab test to make sure semuanya ok. Semoga semuanya baik2 shj.

4y ago

Alhamdulillah. Take care ya puan.

maaf puan sy tidak pnh mengalaminya... mungkin mommy lain pnh..tp xpe sy try up status puan ni ea..hrp ada yg sudi share pnglmn mereka dgn puan..

sy pernah.. hilang rasa di lidah.. makan xsedap semua jd tawar.. rupanya dah 6w

musim covid ni risau pulak dengar takde deria rase ni.. better buat swab test..

maaf pn sy xde.. tu mcm sympton covid..

saya makn je rasa pahit x rasa

saya sis

notsure