37weeks. Rasa mcm baby kurang gerak. Die tak gerak besar , hanya slow2 je . Perlu ke pac tak ?

9 Balas

pengalaman sy 37 ++ pergi pac sbb baby kurang gerak.. first time prgnt xde pape masalah tumpah darah ke apa ke.. cuma ade gdm dc je laaa.. ahd cm da rase kurang gerak dpt surt dri clinic luar suruh pergi hospital.. cm yakin je baby sihat.. ari selasa bru pergi hospital. sampai ke pac terus kne tukar baju pink.. hahah ingt check ctg biase cm kt kk.. amik ko die tnye cukup x 10 gerakan. dri 9 pagi ke 6 ptg.. kite kerja xperasan laa gerakan tu... paling ngeri check laluan die godok wei... terus darah kuar... check ctg baby okey.. ade je gerakan dlm kt pac tu... so dr. tnye nk bersalin x?? ke nk pantau dulu.. setelh tragis check laluan tu cm nk mati aku buat keputusan beranak aritu jgk.. laluan time tu 1 cm. bg ubat drip balloon 5 cm last pech air ketumban tetap 5cm emg czer... selamat daa... nurse kate baby besar mende laa pe kuar 2.85.. Alhamdulillah selamt.. ank da setahun.. utk bersalin lagi lambattt lagi rase cm insaf.. xthu laa klo normal. aduh seramm... tp service dri pac semua dr. nurse semua baik sungguh... tp truma check laluan...sekian

2mo ago

ye betul induce..alaaa lepas bersalin lege sis... 40w patut risau.. bnyk berjalan taw jgn baring jeee cm sy time dr masuk balloon drip induce sy membuta sbb minta ubat tahan skit ??... time drip tu mmg sakit laa td bukaan 5cm?