SPOTTING COKLAT WEEK 5. Hi, siapa ada pengalaman sama ? Tapi tak sakit apa-apa pun.

9 Balas

Kadang kalau penat sangat pun boleh jadi punca keluar spotting. Banyakkan berehat ya, jangan jalan banyak or angkat barang berat & jangan lupa check kat dr jugak. Kalau kes saya, dr bagi duphaston juga. Dah 2 bulan makan sebab spotting on off, dr pakar pun suruh cucuk ubat hormon(hcg) untuk tempoh 6 minggu ni. Punca sebab pregnant 2 kantung tapi 1 kantung tak jadi. Spotting saya start week 4, berhenti week 12 baru berhenti.

6mo ago

Kerajaan yg saya tahu memang tak ada, kalau awak still ada spotting lepasni try jumpa pakar swasta jugak untuk check je kalau betul betul risau. Sebab kat tempat saya dr kerajaan nye ambil kes saya sambil lewa je. Asalkan nampak baby kat kantung okay, dia suruh je awak balik n rest.

Ikut pglmn sy spotting mcm ni mcm kndgn terancam/ xjadi…klau 5w sis pi klinik la mtk ubt kuatkn rahim..sbb sy dlu firstime pregnt xtau pape, spotting berlarutan smpai 10w sy pi scan bby dh xde hbeat..bnyk kes mcm ni..blh cegah klau alert dr awal

6mo ago

saya mmg dpt ubat kuat rahim tu. Sebab spotting tu tak keluar dekat Seluar dalam. Bila lap baru ada. Hopefully baik2 sajalah. InsyaAllah 🤲🏻

saya pun jadi macam ni dalam 2-3 hari. bila tanya, doktor kata memang akan ada certain orang jadi spotting macam tu sebab proses penempelan. InsyaAllah tak ada apa2.. tapi lebih baik nanti sis refer dengan doktor semula😊

6mo ago

itula, saya dah refer doc haritu. buat scan. tapi doc kata tak mgkin ectopic sebab fallopian X bengkak. cantik je. jantung X nampak sbb time tu 5 weeks kan. ni sabtu InsyaAllah nak pegi terus dekat Sonobee. alahan diorang kan canggih sikit. kut boleh nampak my healthy babies InsyaAllah. Kita bykkan berdoa bulan Ramadhan ni ❤️🤲🏻

Pglmn sy, 2 kali. 1 kndungan survived, 1 lagi x. X normal ya sis. Blh jd ancaman keguguran, blh jd ectopic. Seeloknya sis jumpa dgn dr.

pengalaman sy sendiri spoting mcm ne sis , ectopic prgncy . better cpt2 jumpa doktor . sy doakan semoga semuanya baik2 sj

Pengalaman saya..w7 mula spotting macam ni. Making lama makin banyak sampai darah merah keluar. End up gugur 8w.

tak ada pengalaman. tapi kalau sis preggy, jumpa doktor ya. spotting waktu pregnant tak normal.

saya pernah turun mcm ni haritu. terus pergi emergency hospital. doktor detect jangkitan kuman

saya pun kmdungan terancam.. jmpa dr, depa bgi ubat kuat rhim.. sekarang ni anak dah setahun 1bulan

6mo ago

MasyaAllah alhamdulillah. doakan kita tauuu ❤️🤲🏻