Siapa ada pengalaman ada spotting warna coklat masa pregnnt 5 week? Okay je ke atau ada msalah?

22 Balas

sy wktu 6w ada spoting coklat ..lendir coklat ..hri² ada..bila tnya msi kk dia ckp normal ...smpai 2mgu msih ada lg lpastu rasa mcm smething tak kena je tkut trus g swasta..smpai je trus doc marah sb dia ckp bnda tu tk normal ..smpaikan dia mntk nama misi kk yg ckp normal tu 😅..lpastu buat tvs scan mlalui bawah.nsb okay je ..degupan jntung bby pun dh ada ..dpat ubat kuat rahim untuk 2mgu ..tp skali mkan je trus takde lendir turun

macam saya ada spotting selama 3 hari jugak masa 5 week. tapi masa tu tak tahu tengah pregnant. ingatkan period tapi macam lain macam , Try check upt naik double line. Tapi baby takde masalah la.. Ada terbaca jugak spotting tu tanda tanda awal mengandung. Tapi sis kene jumpa doktor jugak, risau lain jadinya. semoga yg baik baik utk awak dan baby.

1mo ago

berturut turut.. saya pakai pad.

hi sis kalau spotting atau anything discharge yang menyerupai darah taknormal. sis pergi kehospital dengan segera. sy masa 5w keluar spotting dokter cakap sy threatened miscarriage. sy kena bedrest seminggu ,jaga pemakanan dan on duphaston selama 2bulan.

Sy spotting 6-8 weeks mcm tu..G klinik dr tulis diagnos “threatened miscarriage” dapat MC 3 hari..dr xbg byk berjalan atau terlalu penat..then kene makan duphaston ubat kuat rahim 2 minggu kot..then 11 weeks spotting stop terus..

saya 10 minggu keluar spotting Selama seminggu ... selalu pergi check baby harini dh 11 minggu dh berhenti spotting alhamdulillah ... doctor bagi duphaston... dan jgn byk bergerak elak activity lasak jalan pon kena slow² ...

Sebarang pendarahan termasuk spotting masa mengandung adalah tidak normal. Ini doktor pakar yg bagitau masa saya jumpa dia utk spotting yg beterusan. Lepas tu makan ubat kuat rahim 3 minggu dan bed rest 1 minggu. Baby okay.

Sya 4 mggu spotting coklat turun swasta dgn kerajaan hnya bg dusphaton .. hari2 ada spotting coklat tak stop even dah consume dusphaton.. pac pun dah check ckp normal xde masalah tp 12 mggu bleeding terus gugur ..

pglmn sy normal dua kali pregnant pun mmng awl mnggu sy ad spotting.sy ttap pegi jumpa Dr jugak check kandungan alhamdulillah kandungan baik2 aje.tapi lain org lain ragam nye.moga baik2 aje kandungan awk.