nk tnya sya hamil 5week,normal tak rsa mual,loya,sendwa,x slera,mula tghri ke mlm😢pgi rsa ok skit?

14 Balas

Normal. Nnt 15 minggu baru okayy. Goodluck cik♥️ sy pon haritu mcm zombie dah😂 aduiii alahan teruk sngt. Sume kata bby boy.. muka pucat je pergi keja. Bau mknn xleh, bau lelaki xleh, bau peluh2😅… mkn nasi ng ayam @ daging goreng je hari2.. muntah hari2.. huhu air masak spnjg alahan xleh nk minum lansung. Mnum air mnis skali j shari. Tu yg pucat. Sbb xle nk pksa mkn minum jgk, sbb end up muntah.. klau tringt rasa xnk kembali dh 😂 xsanggup oiii… dkt 10 minggu jgk mcm tuu. Smpai kene masuk hospital sbb kurg air. Rupenye baby girl dlm perut ibuu ni… hehe sy tgh tngu duee… insyaallah klau sy boleh, awk pon blh lepas fasa tuu ♥️😊

1mo ago

ok sis..tq💪

Normal…sy dr start pregnant smpai baby keluar dr perut bru hilang alahan tu..mcm kain buruk dh diri sy time pregnant.kne gastrik,pedih ulu hati..mcm2 lah sy time pregnant tu

normal sy masa pregnant 5wks mmg x selera mkn, bila mkn je msti muntah balik, x bole bau msakan terutma bwang, bdn jdi lemah sbab x mkn🤣 msuk trim2 semua bole msuk

1mo ago

ok sis..tq🤗ya mmg x slera nak mkn..skrg yg masuk bubur tawar sja

Normal, sebab saya dari 1st trimester sampai 3rd trimester morning sickness dari pagi sampai malam 🤢

tahniah... normal sis. setiap pregnancy semua berbeza pembawakan baby tu.

Normal. Ada org berubah2 alahan lps beberapa bulan. Layan je laa 😂

Normal, pejuang alahan from 6w hingga 20w 😭 semoga sis tabah.

normal. sy smpai trimester ke3.

Normal je mommy

normal sis...