ibu2 ada x perkongsian yang alami masalah spotting awal trimester tpi baby okay & selamat melahirkan

sebab saya mengalami spotting sejak dari awal tau pregnant . dah lbih 2 minggu spotting stat usia kandungan 6 wk.sbb risau haritu saya ada scan doc dah nampak kantung dan yolk sac tpi still belum nmpak baby lgi . #bantujawab #firstmom #SeriusTanya #bantusharing

9 Balas

alhamdulillah sy sis. 1st n 2nd mmg spotting kdg2 ada jgk sdikit heavy. 1st prngcy anak dh besar dh 4 years old. 2nd prgncy dh msuk 37 mgu. both mmg sy awl trimester mmg spoting. org ckp mmg gitu if prgnt sblm ni jnis ada spoting next2 prgncy pn akn gitu jugak. adik sy pn sma anak dh umur stahun. jnis spesis spotting awl trimester

4mo ago

(sambungan)tpi jaw doc still sma kalau takde kluar pendarahan yg banyak sekali dgn ketulan serta sakit perut sgt2 in shaa allah x de apa2 .

Pernah sis.. Msa tu saya 5 weeks.. Serius ingt kn dh nk gugur dh...sbb sblm tu saya ada sejarah keguguran.. Allah je tau betapa takutnya benda tu jd lg.. Alhamdulillah kandungan saya selamat.. Anak saya dh msuk 2 thun this year☺️

4mo ago

Dlm seminggu..

Spotting awl khmiln ni ada 2.,normal n tak normal..tp kbnykn xnormal sbnarnye..pglmn sy first pregnancy ggur, sy notice start dr spotting.,end up hbeat bby stop…yg second Alhamdulillah xde sebrng spotting lgsung..

3mo ago

masa tu berapa week ye?

normal je awal2 ade spotting. sbb ade proses penempelan tu berdarah sikit. klau mcm masih ade bleeding gi klinik check baby. sllu okay je unless asyik berdarah je non stop better trus ke hosp

4mo ago

faham .sbb sya sedang alami .tpi hampir 2 minggu lbih dah spotting .doc cuma ckp selagi spotting awak tu tak banyak smpai penuh pad dan x kluar sbarang ketulan .in shaa allah x de pape . still kna tggu 2 minggu utk repeat scan

sy sama mcmni. kerap spoting 2,3 mggu jugak. pantang berjalan ke mall. scan awal nampak kantung je. lama2 sikit sy scan rupanya twin. alhamdulillah . skrg kandungan nk masuk 7 bulan.

4mo ago

waa bestnyaa .ada bca jga spotting pun blh jadi sbb twin .

Sy sis.. Spotting dlm 2 minggu. Bila scan kndungan ok je ada nadi smua . Doc bg ubt kuat rahim n sy x buat keja2 berat lgsg. Slmt melahirkn bulan 2 thun ni .

4mo ago

alhamdulillah .sya pun doc bagi ubat kuat rahim .minggu dpan nk follow up lgi . sbb hritu masa ada bleeding sikit pergi gov hosp .diaorg scan dan ckp kantung kosong. pergi swasta baru nmpak dlm kantung tu ada yolk sac dan doc minta repeat scan 2 minggu tu .

Bedrest tau! Saya pernah kena tapi masetu 12w ada keluar darah merah, coklat macam darah period. Alhamdulillah dah 7 bulan anak saya. Jangan fikir negative oke

3mo ago

okay baik sis .skarg mmg slalu mkn buah apple dan juga susu. bedrest tu rrhat juga cuma still kna pergi kerja huhu tawakal je. nasib baik kerja ofis x perlu angkat brg berat cuma kurgkan berjalan2 ni .kalau cuti dan hbis kerja smpai rumah mmg btul2 bedrest

saya ada spotting. terus ke klinik check and dr kata takda apa sebab baru pregnant

4mo ago

sma sis .sya pun pergi klinik juga .pergi hospital juga sbb bleeding .risau nak pergi scan follow up ni harap2 dpt nmpak baby dan heartbeat .