Baby boy 5bln masih kerap bangun malam

Bangun menyusu. Tapi kadang2, saje je..bangun menangis..setelah dipujuk tido semula. Tak dapat letak baby tido dlm baby cot, asyik bangun je... Huhu.. mummy bekerja, rasa stress. Boleh share pengalaman mummies lain?

59 Balas

Salam, hi mommies. anak saya nak masuk 5bulan. saya surirumah. tetapi anak saya kerap nangis waktu siang, bila saya tinggal buat kerja kerja rumah, dan susah tidur siang, biasanya tidur siang dalam 10-15min, bila sy letak dibawah terus terjaga. mcm mana ye nak urus dan mengawal anak yg kerap menangis apabila kita tinggalkan sekejap, dah letak dah mainan mcm2, sebelum buat kerja sy akan bermain sekejap dan bila leka sekejap baru sy perlahan2 tinggalkan dia. mommies ada pengalaman dan tips tak?

6mo ago

Sama laa dgn anak sy sis . Skrg nie dyaa mmg banyak berjaga siang , susah nk tidoo siang berbanding masa newborn sampai 4 bulan yg senang & kerap tidoo siang .