Baby boy 5bln masih kerap bangun malam

Bangun menyusu. Tapi kadang2, saje je..bangun menangis..setelah dipujuk tido semula. Tak dapat letak baby tido dlm baby cot, asyik bangun je... Huhu.. mummy bekerja, rasa stress. Boleh share pengalaman mummies lain?

59 Balas

Anak saya 1 thn 7 bln tidur sama katil still bgn 2am, 4am, 5.30-6am (time nk siap pergi kerja😅). Utk elak letih sgt saya set routine tidur between 9.30-10.30pm. Alhamdulillah still cukup tidur. Kawan2 yg dari kecik latih anak tidur dlm cot share story anak mereka masih bgn susu malam, ada yg sekali n ada yg kerap mcm anak saya. Samada kuat makan, daytime nap 2x, masih ada babies yg agak kerap bgn mlm. Pendapat saya babies lain2..terpulang pd ibu nk adapt mcm mana..bg saya plg mudah jd kan rutin mereka rutin kita juga, ikhlas kan hati, n inshaa Allah tak lama yg kita sangka..they grow up so fast..moga urusan kita dipermudahkan☺️

1y ago

Iyee. Btul.. Stiap babies lain2 kerenah dia. Mcm baby sy balik je dri nursery ptg tuu dia main kjap je. Dh smpai time susu dia tdo trus klu dh penat. Mmg smpai time kte nk siap g keje. Senyum2 je bngun. Tapi.. In between tuu rutin dia nk mnyusu mmg tk ubah lg. Setiap 2 or 3 jam akn bngun. Tp bngun utk mnyusu jee. Lpastu dia tdo balik. Tnggu lg 2 or 3 jam. Tp tkde kne smpai angkat dia balik nk tdokan. Lpas susu mmg sng tdo. Cuma kte nk bngun pegi buat susu tu jelaa. Sbb baby sy tk breastfeed. Apa2 pon enjoy the process. Dia dh besar nanti confirm rindu 😊