Perut kecil???

Bakal ibu2, memang ada jenis ibu yg perut ambil masa utk nampak mengandung especially kalau 1st pregnancy. Tak payah la asyik tanya mengapa perut kecil? Kenapa tak nampak?? Sebaliknya cuba tengok Baby membesar dgn sihat ke tak. Air ketuban ok ke tak. Posisi baby ok ke tak. Itu yg penting. Cuba la ibu2 rajin Google sikit. Perut kecil / besar tidak melambangkan apa2.

2 Balas

perut kecik 1st pregnancy tu normal sis. asalkan perkembangan baby cun. nnti sebelum baby smpai 24w, better buat detail scan kt swasta. Dr akan check secara detail kalau ada abnormalities dlm perkembangan baby. even makan modal sikit, better buat. ☺️

Ye saya dulu pn perut kecil. Bila dah 7 bulan tu baru nampak. Baby lahir 3.2kg. Ok je