Week 17 , boleh bagi tips untuk naikkan berat badan, dan turun kan kadar gula dalam darah?

bahaya tak untuk baby kalau berat ibu turun 2 kg? Kalau bahaya kesan dia apa ya? Boleh kongsikan tak.. berat selalu turun, tapi makan kerap ja😿.. yg selalu naik nya gula dalam darah..😥

3 Balas

sma dgn sy sbulan 2kg trun brt bdn kndgn bru 16w3d mggu lps sbb sy jd xmau nk mkn...mkn pon sikit jaa xpnh hbis klau mkn...HB sy dr 15.8 trun smpai 10.7 trus pen merah xpnh lg sy prgnant HB teruk...gula sy alhmdlillah trkwal sbb sy mmg xmkn mnis sbb ank slung sy mninggal sbb sy pnya gula tggi thun lps kndgn 6bln trus leaking smpai tpksa stop prgnancy wlpun bby hdup lg...yg nom 2 nii mmg sy xmkn mnis lgsg kbtln mmg sy xda slera nk mkn...nsi doc sruh beli brs basmatinrendh GI... elkkn pgmblan gula dn mcm² lg insyallah gula cantik..

Sma lah berat bdan trun 7kg dlm masa 2 minggu, mkn mmng x brp asal mkn truss kluar. And alhamdulillah skrg dah ok sikit ad naik 0.5kg jah, gula syukur alhamdulillah ok sbb mlng tak mkn manis. Hrp lah smua ok

Sis cuba beli jus delima gulsan InsyaAllah boleh kawal gula dlm darah. Hb saya pun cantik lepas minum tu sbb saya lekat gdm pregnant kalini

2y ago

Saya minum sesudu pagi before meal & malam before sleep