Berat turun bahaya tak ?

Bahaya ke kalau berat turun waktu pregnant ?sbb sya haritu berat turun 0.5kg , misi suruh naikkan berat 1kg utk nxt appointmnt #pregnancy

1 Balas

Kalau awal2 pregnancy berat turun, it is normal sbb ada morning sickness kn. Kalau 2nd n 3rd trimester berat turun, tp berat baby still within the range ikut minggu die, should be ok.. Kalau menurun secara drastik tu kena bgtau Dr la, dorg boleh buat further investigation. Apa2 pun kena bincang dgn nurse n Dr untuk kepastian.