37 Week 3 Day.. Air Ketuban Kurang

Bahaya tak klo air ketuban kurang? Plzz komen

16 Balas

Sy dulu dah last trimester air ketuban kurang. Tp still atas 8. Tgk keadaan, kalau turun lagi mungkin induce Dr kata. Tp last checkup sebelum bersalin, air ketuban trus jadi 13. Resolved sebab mgkin sy ikut nasihat Dr kata kena banyak rehat sgt2 kalau AFI kurang ni. Kalau kerja...cubalah ambil cuti ke utk ckup rehat dan tidur.

4y ago

Dr pun xtahu ap punca air kurang

saya dulu pregnant jenis ketuban kurang smpai kena tahan wad 3 hari. nasib baik naik ke paras normal balik. yg penting kena alert gerakan baby cukup. masa nak bersalin pun sama, tggal paras 3 sahaja, terus tolak masuk labour room masa 3cm bukaan, doktor takut baby lemas.

Saya dah selamat bersalin 14/02/2020 emergency ceaser... Air ketuban drop kering. Nsib baik bby tak apa apa. Cuma kena tahan wad. Berat kurang. Kurang gula dlm badan. Tq mommy momy bgi nasihat... Semoga momy momy di permudahkan. Amin

sy scan msa 37 weeks sir ketuban kurg..trus kna buat ctg bby..lpas tu kna than wad..esk tu kna pksa brsalin..sblom msuk ubt tuk bukaan jaln..doktor check jln sy dh bkk 2cm..so sy xthu bila msa sy pecah air ketuban😂😂😂

Bhya la yunk...air ketuban @ amniotic fluid tu utk protect baby..klau air ketuban kurg baby boleh kne jgkitan kuman , lemas ,mcm2 lagi...

4y ago

Penah dgr juga org kate mkn tmbikai bleh byk kn air ketuban..sy pnah tnye doc tp doc ckp xde kajian scientific psl tu..sbb die ckp air ketuban is out of control..klau air ketuban tu baby akn mnum n kencing..klau baby mnum tp xkencing itu yg jd mslh air ketuban kurg.. apetah lg klau ade kebocoran air ketuban tp ibu xprasan..

Kurang tu tahap berapa?.. Masa sy ari tu 18/1 ketuban tggl 8, 20/1 tinggal 5 & last 21/1 tggl 4 trus emergency ceaser

4y ago

Tk leaking pun.. Mgkn Sebab sy mkn ubat darah tggi since 31mggu..lama2 ketuban jd kering

bhy perlu permerhatian dok ,mcm sy dl air ketuban kurang terus kena booking ceacer....yg pntg slmt dua2

Air ketuban kurg sgt mmg bahaya sis...bby blh lemas..ikut apa yg doc advise kan ye kalau blh

Sy 38week air ketuban kurang trus esoknye kena induce,skrng dh 20hari brpantang

Bahaya.. Awk cuba bnykkn minum air masak.. Dan followup dengn hospital..