30week

Bahaya tak abruption placenta ?

3 Balas

wlaupon soalan ni dh lama, tpi sy nk Jwb sbb sy Salah seorng ibu yg mengalami abruption placenta. Sangat bahaya ye sbb risikonya baby boleh mati dlm kandungan dn boleh menyebabkan kehilangan byk darah sekaligus rahim boleh dibuang. cuma saya Alhamdulillah ank dn sy dua2 selamat. Skrg 22/4/23, 1 syawal, ank Masih di SCN, doakn anak sy cepat2 boleh discharge ye

4mo ago

Sis macam mana boleh dapat detect mula mula ya? Saya takde bleeding ke apa. Saya masa scan dekat klinik swasta doc cakap uri lekang, tapi dekat kk takde pulak cakap apa. Risau la

hi sis, bahaya.. sya kehilangan bby boy sya semasa kandungan 32w.. tapi ade jgk kes dimana bby dpt diselamatkan..

blh taw apa tu abruption placenta