PLACENTAL ABRUPTION

Baby baru 10 weeks tapi mengalami placental abruption (uri terlepas sedikit dari dinding rahim) cuma tiada pendarahan setakat ini. Adakah baby masih ada peluang besar utk lahir secara normal dan selamat? Ianya amat merisaukan saya.. ?

2 Balas

hi dr baru sahkan baby sy alami yg kamu alami dulu, boleh sy tahu keadaan baby kamu yg placental abruption ni?

3y ago

Baby saya telah lahir secara normal dan sihat sepenuhnya. Selepas dr membuat pemeriksaan dan memberitahu bahawa uri ada terlepas sedikit dari dinding rahim (akibat saya terjatuh semasa hamil), saya mula mengelakkan semua aktiviti dan pergerakan yg membahayakan, makan secara sihat, rehat yang mencukupi disebabkan ianya memberi kesan kepada bayi juga. Dan doktor masa tu ada berikan suntikan bagi menguatkan kandungan..

Apa plan Doc sis?

5y ago

Setakat ni doc bagi suntikan hormon dan juga pil hormon utk kukuhkan kandungan.