Kontraksi Palsu / Braxton Hicks

Bagi yg berpengalaman, kontraksi palsu ni berlaku tiap-tiap hari ke? Terkejut-kejut saya bila kena. 😬😳😵🤭 Ni tengah latih diri supaya tak keluarkan suara jika kontraksi palsu berlaku. Kang orang pelik tengok saya mengaduh & terkejut secara tiba-tiba. 😅 Lagi 3 hari nak check up. Tanya pengalaman pengguna TAPS dulu.

Kontraksi Palsu / Braxton HicksGIF
2 Balas

bile dtg tu tarik nafas hembus pelan2 kot mulut..gosok slow2 perut.dh brp week..mmg tiap2 ari tp dtg nye singkat dn x teratur..jgn panik tau..kdg tu die dtg btul2 sakit n tegang..mcm sy nk bersalin xde tnde or kuar tnde..tp tiap2 ari perut mngeras..smkin ari smkin kerap..baru ni xsdar smpai spital msuk 5cm..

2y ago

kalau mngeras tu makin lme makin kerap.. dn makin kuat tu xlme dh tu..sy setiap mlm mngeras tu mkin kencang dn mkin lme mkin kuat..x sedar jln terbuke sebenarnye..sis kne alert..klau rse mkin kuat tu tande

Saya belum ada pengalaman sampai bersalin. Tapi setakat ni memang rasa almost tiap hari sejak masuk je 2nd trimester. Waktu tak menentu tapi terasa la macam mild cramp gitu. Selalu saya akan rehat kejap, tarik nafas, minum air pastu nanti ok sendiri 😂

2y ago

😂rasa nak marah org sebelah tu tak tahan