Sekadar luahan dan pandangan saya

Bagi saya,biarla orang nak cakap apa pun tentang cara kita besarkan anak,pedulikan kata kata negatif, perkataan "jangan" "buat ini buat itu" selalu keluar dari mulut mak ayah, saya faham mereka lebih makan garam dari kita yang newmom ni tapi adakalanya saya rasa seolah olah mcm gagal jadi seorang ibu.. Bila anak sakit mcm mcm perkataan saya terima dari org tua.. tak sayang anak la apa la.. padahal kita ni bercekang mata duduk jaga anak, anak meragam cari mak dia bukan atok ke opah atau org lain.. kadang² rasa geram,nak meluah tapi nanti ada yang salah faham, akhirnya keluar la kuasa veto org org tua, "tak hormat la derhaka la" taktahu nak buat apa .. sedih tau bila org cakap kita tak pandai jaga anak tak sayang anak..

1 Balas

Fham sis..sya pn melalui situasi mcm ni..smpai ank dah 2 pn msih lagi apa yg sya buat salah.. kdng tu smpai pakaian ank sya pn dipertikaikan, tu x kena, ni x kena..di mata sya ank elok je x da la smpai pkai bju koyak2..kdng smpai mlas nk prgi rmh fmily..sbb bnyak mkn hati..kdng tu mngis sndiri sbb kita nk lwan x blh trpksa telan je ckp org..ank no 2 sya msih pntang nk dbgi mkn..bila kita ckp x boleh. Dikatanya “dulu2 elok je bby dbgi mkn awal”