✨✨ Hello mommy and daddy ✨✨

You all bagi baby guna Pacifier atau puting tiruan pada baby anda atau tidak pls komen ...

✨✨ Hello mommy and daddy ✨✨
60 Balas

Anak2 saya tak guna, kecuali yg sorg ni. Tak pasti lagi laa. Dia kuat menyusu, dah burbkan. Kadang tak puas, nak lagi hisap2 tangan dia sampai bunyi. Mcm lapar sgt. Sy bagi la puting, dia hisap tapi buang balik. Kadang hisap tak sampai 1 minit. Dia buang balik. Skrg, sy biar je tak bgi dia pakai. Bgi je susu. Sampai dia tertdo.

5y ago

Kalau la awak tau wahai anak, sakit tau awak tarik2 nenen mummyyyyy.. blm lagi klu tumbuh gigi. Digigitnya nenen kita... Allahhhh

Bagi.. tapi baby macam tak selesa, still xnk tidur.. so kene mngempeng jugak la baru baby tido.. sekarang ni ada byk jenis puting, pilih yg orthodontic. Anak sulung hisap puting jenama avent sampai umur 4 thn, alhamdulillah xde masalah gusi atau gigi..waktu dia dh tido, cabut puting tu

bg masa umur 5 bulan lebih.NUK. sebab tgk dia suka gigit2 benda, gatal gusi. kalau gigit tangan ke kaki takpe, ni semua dia nak gigit lepas tu mengamuk. 😅. lepas bg puting dia bertenang sikit, lepas tu dia lepas sndiri puting tu. bg kejap2 je.

Anak sulung dari baby sampai usia 3tahun dia sendiri tergunting..puting tu hingga putus..mungkin dia tau puting tu dah rosak..so dia x nangis tido mlm pun x..tp kena rajin bagi dia nenen..pengAnti punting tadi😅

Sy start bg dr umor 2 bln sampai la skrg 2 tahun 9 bulan. Tak boleh berenggang langsung die ngn puting tu. bila xbg die asyik merengek mintak. Adoii. Pegi sekolah pn isap puting jgk.😪 tak reti dh mama nya

Anak no 1&2 xnk hisap puting.. skali bby baru ni nk hisap puting pulak. Time bli brg bby aritu mmg x standby bli puting, nasib baik tommie tippie bg free gift sbb bli set botol susu..

Bagi, soothing for my daughter, time tido mesti nak puting tapi kalau dh lena akan keluarkan sendiri dari mulut, nowadays byk design pacifier ni, i choose brand tommee tippee

Anak sya tknakkk trma putg kosg ka putg btl susu kaa. Skrg dh 5bulan haishh . Pening mikir plk. Bnda main bule plk dia trma. Cuma dia hisp jdi jelaa. Jnji dia selsa ckp

LANGSUNG TIDAK.. Cara sy,sy x biasakan/ajar anak guna puting ni.. Huhuhu.. N anak pon reject juga. Tp lain mum lain cara. Utk lena kan anak tido,bg puting ni

Dulu masa dlm pantang je bg nk bg die sng tdo... Start die pandai hisap tgn die x nk dh... Skg ni buat gigit2 je🤭🤭