Hubungan suami isteri

Bagaimana dengan hubungan seks dengan suami ketika hamil trimestrer 1? Adakah di boleh kan ?

9 Balas

sy drpd first trimester smpai da third trimester ..langsung tk brsama . alhamdulillah , suami pun jenis fhm ..n dia pun tkut nk bersama ..sebab ank pertama ..dia tk nk amik risiko..n tk nk ap2 jd kt baby..mne tknya ..lme jgk tunggu nk dpt baby..sbb tu dia hti2 .

3y ago

Bagus suami yg memahami

depend pd keadaan puan bagaimana..ada yg rahim kuat ia tidak ada mslh apa2 selepas bersm..ada ygl alami mslh pd trimester ke 2 br bersm...sbb ms 1st msih br lg pregnant jd bg rahim btl2 kuat br brsm..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

depends puan. kalau nk bersama juga try ckp kt suami kena slow2 sangat. takleh masuk dalam2 n ganas2 sgt. kalau mampu utk elakkan, better elakkan dulu 1st tri ni

Alhamdulillah setakat niyy ok jer.. saya pon trimester pertama... tp jgn ganas ii yer ☺️ slow ii jer 😁 klau ada bleeding ke sakit ke.. stop ok 👍🏻

Sy mase tahu prgnant 5week.. Sebulan lebih stop bersama.. Sbb sblm prgnant yg ni 2x dh gugur.. Lepas 11/12week mcmtu baru kami bersama tu pon seminggu 1x

Sy ckp jujur sy tahu sy mengandung 6 bulan baru bersama, awal2 tak.. Tapi ikut diri sendiri laa

boleh sahaj..depends pada diri sndiri..jgn buaat lasak2..sbb bru lagi...

stiap minggu je buat.. haha.. alhamdulillah xde apa2.. ok je..

11mo ago

same la dgn ife sy,seminggu tu 2-3 kali mahu.makin pregy makin kuat nafsu seks.tp ok nk bersalin mudah

adakah boleh