cara tambah darah

Bagaimana cara menaikkan bacaan hb

6 Balas

Saya haritu hb 10.4, pastu saya makan maltofer sebiji pagi. Malam saya makan iron tablet yang kk provide, makan dengan air oren peel fresh. Pastu makan buah oren hari hari. Alhamdulillah dua minggu lepas hb saya 12.6

bnykn mkn daging merah, mkn hati ayam atau daging, sayur kangkung dan limau nipis\purut..

kalau anda vegetarion, u can try daun moringa

minum min kaffe produk sahajidah hai o pun ok sis..

mkn kekacang

jambu

4y ago

maaf nk Tanya . jambu Batu yg biasa atau yg Merah ye sbb sya search Google Tk nmpak tulis khasiat untuk naikkan Hb tapi ramai lah sarankan buah jambu