Baru 4 w dah cek upt double line .boleh ke main sukan sekarang ni?macam main netball ke.risau

Badan letih sekarang.tapi tula.tak tau nk teruskan main netball ke tak.sy bukan biasa main.baru nk main sbb dah nk hari sukan..smlm baru main dh letih sangat.muntah2 tkde. So pada pendapat ibu2,sy perlu terus kn main atau stop shj?apa kesannya jika sy pilih terus main? Ini kehamilan kedua.sy dh ada 1 anak.anak first dulu sy ok je.tapi elak angkat benda berat2.mual dari awal.lama.skrg ni ok alhamdulillah tak mual2.belum timenya lagi kot.huhu.

7 Balas

Depends pd kandungan kot sis. Mcm sy sblum tao sy pregnant, stiap hari angkat 2 kotak tepung 2 guni kentang yg 8kg tu naik ke tingkat 5. Sy jenis suka bdk, gasak klaw jumpa anak buah mmg keje berdukung dgn sy masing2 n sy lasak. Tp so far alhamdulillah. Kandungan sy oke je. Utk kes sis, sy cume risau klaw sis terjatuh ke terhentak. Klaw utk bersukan insha allah xde ape kot.

2y ago

kuatnya sis.baik sis.terima kasih 🤗

tengok orang juga.. kalau jenis kandungan kuat, trimister ke2 baru tahu hamil sedangkan sblm tahu hamil banyak dia bersukan, aktiviti berat bagai. Apapun minta nasihat doktor ya.

2y ago

🌻

sebaiknya diawal kandungan ni kena banyak rehat dr buat aktiviti lasak sis, sbb kita tak tau rahim kita lasak or tak. klu boleh jgn main netball takut ada effect pada kandungan

baik sis.sy akn bnyk rehat selepas ini.main sukan lain kali lah

sepatutnya sis kena byk rehat dlu...

kena byk rehat

2y ago

baik sis.sy doakan jua sis pregnant bulan ini atau bulan2 seterusnya.semoga anaknya nanti menjadi org soleh atau solehah.🤗

rehat dlu