Badan gatal ketika trimester 3

Badan gatal ketika hamil normal ke ?? Lagi2 bahagian perut

6 Balas

hah orang bilang klau perut kita gatal msa preg ni hah too rmbut baby too lha kenapa rmai mummy ² trimester 3 ni asyik gatal je perut tapi kalau boleh takpyah garuk guna tangan klu blh garuk guna sisir je tkut bila garuk guna tngan nnti ada tanda 😊

2y ago

to lha makin sedap pula bila di garuk. syee ni pun kadang gatal juga bhgian paha smpai luka luka

sy pun gatal jugak bhgian perut. lgi2 kawasan perut yg bhgian bawah. kalau nk garu pon lapik atas baju. tu pun garu ala kadar je. xgaru direct kulit😁 rasanya normal. sbb budak mkin membesar . so kulit area perut mkin meregang

2y ago

mula2 perut je gatal , skg mula 1 bdn gatal2 . kdg xthn lgsung rsa gatal dia

perut tu jgn garu sgt nt makin byk tanda regangan muncul.. pakai cream or apa² minyak zaitun pun blh jgn bg kulit perut kering tu jd gatal..

2y ago

ok tq dear . minyak zitun bole sapu kat perut jga ??

Sy punya perut gatal juga, tambah2 lg ngn nyamuk gigit. Ish geram je

boleh pakai minyak safi zaitun pun blh.. x nk bg kulit kering je

Palmer oil utk itchy skin, minyak baby