macam mana nak turun kan bsp(kencingmanis) ketika mengandung?

Bacaan bsp makin menaik,,ibu yg berpengalaman boleh share petua turun kan bacaan bsp?

macam mana nak turun kan bsp(kencingmanis) ketika mengandung?
25 Balas

Biasanya lps buat bsp..sy mkn dan lps tu minum air rendaman biji ketumbar... Alhamdulillah... Result bsp lbh rendah berbanding time xminum air tu...

sy klo time bsp xmkn nasi. mkn bihun goreng ,roti gardenia sekeping dgn buah jambu batu. .lps tu minum air kosong. .

Tukar beras herbaponi.. Mkn suku2 separuh.. Mkn wajib ada sayur & protien.. Amalkn epal hijau, air putih minum byk..

Sy antara pukul 8 ke pkul 11 tu sy minum susu low fat+ oat je. Lps pkul 11 br makan nasi sikit, sup lobak putih.

Kena tahan diri untuk satu hari tu jgn mkn manis dlu . Lps habis cek bru mkn . Huhu sy sblm bsp sy google dlu

ikut cadangan dietitian.. ada jumpa kan dietitian utk diet control. ikut portion yg disarankan

sama lh buat bsp.. Result dpt mcmni, kna bnyk mnm air kosong jak sis.

Kalau sy sis, mmg gdm jns hypo xboleh xmkn mnis mesti result hypo.. Bsp sy xpernah merah.

Try vco treenera..saya gdm diet control alhamdulillah mkn tu gula terkawal

Amalkn minum air rebusan buah kering... In shaa Allah stabil...