runny nose

my baby turns 2 months today.. he got runny nose since 1weeks ago..how to get rid the runny nose... how long ur babies having the same problem.. ow, he is well active and bf well.. just pity on him becaimuse he cant get proper sleep due to nasal blockage..

5 Balas

tgk pernafasan baby, kalau masa tarik nafas tu, nampak rusuk dia, bwk jumpa doktor cepat2. baby sy 1m aritu batuk selesema, bwk ke emergency hospital, diorang neb n kasi 'air garam' titik dlm hidung..air garam tu sama mcm sterimar..gws baby..

Use sterimar nasal spray. Then u kena rajin suck out the mucus. Alhamdulilah cepat hilang. My baby dulu masa 2 months pun jadi selsema and batuk. Thats what the doctor recommended, sebab takda ubat untuk baby

sis... anak saya juga mengalami masalah yang sama. Saya beli sea water nasal spray... sembur di hidung untuk satu atau dua kali nak cuci hidung baby guna cutton bud sehingga bersih.

..masa mandi cuba jangan basahkan kepala..baby saya kerap jadi selsema..paling lama agak seminggu..tiada amalan apa..cuma lewatkan mandi jer

amik neb