Sy dah 22week, sbelum nie baby ada rasa gerak2, harini dr pagi td tak rasa grak langsung..normal ke?

Baby tak gerak, first timer mom

10 Balas

sy skrg 21 week 4hari mmg rsa kerap baby gerak masa ank prtma lmbt skit rsa gerakan bby tpi nie yg second dri 15 week sda rasa gerakan bby dlm prt, smlm bgi laki pgg trsa mcm tulang2 bby kena dkt perut ngilu😆😆🤍

Kalau sy, sy baring lurus then goyang2 sikit perut. In Shaa Allah lepas tu mmg akan rasa baby gerak . Sbb kalau kita buat keja kdg2 dia gerak cuma mungkin kita xperasan . Sy now 20w, aktif sgt baby gerak pagi/ mlm

haritu last tca dengan nurse. nurse ade tanya dh ada rasa baby gerak ke? sy cakap ada tp x kerap lah. dia ckp monitor je pegerakkan baby. make sure dia gerak walaupon x selalu.

mcm mna baby dah gerak ke??, kalau rasa tak sedap hati p klinik swasta jgn tunggu² sbb sy pun ada pengalaman mcm ni, sy harap baby awk baik² je

sy pulak Bila rase X sedap Hati ke ape atau rase kurang gerak.. sy trus pergi klinik bayar utk scan.. nk tgk baby ok ke tak..

Haritu saya tak gerak jugak. Rupanya tgh tidur. Tapi kalau tak sedap hati. Pergi scan je tak apa

Mungkin baby tenga sleep tu hehe tpi kalau mami risau prgi klinik scan ok 🤗

baby tido, sy pn kdg2 risau mcm tu. tp lepas makan ice cream ke tibeee gerak 😂

5mo ago

aah samalah makan je aiskrim ke coklat ke terus aktif

Saya pun baby dah tak berapa nak aktif skrg. Harap baby okay la #23week

ptg2 or mln nt ade tu