baby 1 bulan 24 hri..tidow kejap2

baby sy siang sampai ptg susah tidow..die tidow kejap2..tpi meragam kuat sgt..kalau mlm smpai pagi die tidow dgb lena..cuma siang smpai ptg die tidow kejap2..mcm mana ye nk buat??

1 Balas

Tido kejap2 as in setiap satu jam ke? Kalau mcm tu, sy rasa ok lg. Tp kalau setiap beberapa minit bangun, probably mummy boleh check perut dia, kalau kembung sapu minyak. Check nappies. Sometimes, sbb dia tak selesa kalau lepas minum susu, tak burp kn dia.. Mgkin boleh tidurkn dia secara mengiring sikiy, letak bolster belakang badan dia.. Just an opinion ya😊

5y ago

a.ah..tulah..cuma x tahan die nangis tu je..sbb mcm x puas tidow siang..