kuat tidow,time mengandung??

Assalamualaikum semua terima kasih yg sudi meblsnya nya..disini sy ada masalah tidow masuk 32minggu dah setiap kali jumpa doktor mesti naik 2kilo...ada yg sarankan tak.adakah baik UTK baby ataw tidak jika kita kuat tidow..setiap hari mesti tidow 2kli..or bahaya Ker klaw 2minggu jumpa nurse naik 2kilo..

2 Balas

Saya masa mengandung dulu pun kuat tidur... Bangun awal pagi, sebelum masuk tengah hari mesti tidur. Sejam paling lama. Kalau boleh, kawal-kawal kenaikan berat badan sebab takut nanti ada masalah lain pula...

Kuat tidur tak masalah, tp kalau 2minggu sekali naik 2kg mungkin harus test gula dll sis. Kalau hasil chk nanti smua ok, ibu n baby ok then its normal.