Baby pakai selimut tak

Hi. Baby sy nak masuk 5 bulan. Sy bagi dia tidur tak pakai selimut sbb trauma, dia pernah tertarik selimut atas muka dan sy perasan dah agak lambat. Mujur takde pape. Sejak tu mmg pakaikan dia baju tebal je tak bg selimut. Tapi dia kerap selsema pulak skrg ni. Mommy2 lain buat mcm mana ya? Kesian dia sejuk tp risau dia lemas 😅 Dia tidur sebilik tp dalam baby cot.

1 Balas

sama mcm baby sy. nasib baik sy tersedar masa tu, terkejut tgk kain selimut dah tutup muka dia. nasib x lemas. salah suami sy sebab tidur kongsi selimut dgn anak, lps tu dia tarik selimut tu atas sgt sampai p tudung anak kat sebelah. supaya tak berulang, selimut utk anak asing. sy akan selimutkan anak sampai paras perut je. kipas sy halakan ke atas siling supaya dia tak sejuk sgt. alhamdulillah dia tido pun selesa.

1y ago

dia tak tertarik selimut tu ke sis? anak sy ni bila terjaga tu kaki tgn dia tak duduk diam. tu yg tau2 selimut dah ke muka 😅