Berat badan baby

Normal ke baby 4 bulan fully bf berat 5.7kg je? Baru naik 300g je dari bulan lepas. Dkat graf bmi dia menurun. Ok ke berat tu bagi baby yang berumur 4bulan? #firstmom #firstbaby

1 Balas

doktor ade ckp pape tk? minum susu brp kerap? ade mnta pandangan doktor tk? sbb anak saya umur sama dgn anak awk, 4bulan jgk berat 6.67kg mcm tu. sbb masa dkt ward dia makan appeton baby drops. klu pakar kanak² akan suggest yg vitamin tu. bahaya graf jatuh awk. try beli appeton baby drops, and beli syringe 1ml/cc kt farmasi. bagi setiap pagi 1 kali. ikhtiar yg tu dulu. tapi klu tkut try tnya doktor and mnta suggest from doktor ok mummy 🥰

8mo ago

Dkt klnik saya jmpa nurse je and nurse pun tk cakap pape. Baby menyusu pun on demand. Akan saya cuba beli baby drops tu. Thank you ☺️