baby 9 bulan makan makanan dewasa

Baby sy duduk dengan neneknya. Sebab terbiasa di suap dgn makanan dewasa(penuh perisa garam+gula dsbg) baby sy dah tak minat makanan baby. Bila sy nk prepare maknan baby mak sy cakap tak perlu dia prepare nanti. Mula2 pelik sy tgk dengan sy suuuusah sgt nak makan yg sy masak. Tapi bila mak sy suap makanan dia bukan main berselera. Sy pernah ambil cuti seminggu utk cuba macam2 puree, ank sy muntahkan, makan sesudu dua je. Sy kecewa tapi at the same time sy risau ank sy tak cukup zat so sy tahap redha dh sekarang ni. Mommy2 baby 9 bulan mesti makan sihat2 kan?? ?

1 Balas

Sy memula dlu bg bby mkn bubur kosg.kmdian br puree..skrng umo dh setahun sebulan bg mkn mcm2 lauk..tp still msih xbg apa2. Mknn yg ada cmpuran garam @gula atau kduanya skali...lauk kami pn sm dgn ank..sbb ank akn tgk pinggan mak or ayah sm ke x lauk n nsi dia mkn..😅✌