Milestone baby 5m

Hi. Baby sy dah nk masuk 5 bln. Baby sy dah pandai meniarap masa 4 bln. Cuma skrng dia tak pndai nk terlentang semula slps meniarap (bergolek). Skrng sy dah ajar dia duduk. Nmpk mcm keras dah bila dduk. Sbnrnya merangkak dulu ke duduk dulu yee?? #firstbaby #1sttime_mom

13 Balas

anak saya belum boleh menerap, skrg sudah 4 bulan. apa boleh saya buat? 🥹 risau.

11mo ago

ibu tenang je tp jgn tak buat apa²... jgn skip tummy time makin hari makin lama.. ajar mcm mana nk meniarap, gerakkan kaki tgn anak mcm tgh meniarap tu, ajar cara pusing dr baring telentang ke meniarap. anak saya boleh duk meniarap lama dr nb lg, tp genap 6bulan baru pandai pusing meniarap sendiri pastu kejap je meneroka rumah

mana2 dlu pun ok. ank sy duduk dlu baru merangkak

11mo ago

Ohhh kiranya dah duduk tak skip lah ye merangkak tu. Duduk dan merangkak tu masa umur berapa bulan?

Anak saya dua2 duduk dulu baru merangkak.