Air Susu Kering

Baby sy baru je 3bulan 9hari, tapi air susu sy mmg dah kering....ape sy nak buat utk adekan air susu tu lg? Ade ke cara nye? Ke mmg dah xde? ?

7 Balas

Ada sis..hritu doc pakar sakit puan dkt klnik swsta kata blh bli dkt klnik ubt tuk restart balik susu bdn...sbb ritu sy g hntr bby demam dgn sy g chck rahim.tuk tgk rahim mengecil + kecut x ms berpantang...dlm ms sm..doc tnye susu bdn byk x? N tnye target nk nyusu smpai 2 taun x? Kata mmg rancng nk susu ank smpai 2 taun..doc pakar kata nti klu dh start mcm otw xde..or dh kering blh dtg jmpe n.bli ubt tuk susu... Dlm ms yg sm kne byk minum air suam..kerap minum supaya leh refill susu n xkering... Klu blh amalkn supplement tuk tmbahkn vitamin yg ada tuk susu..sbb kita share ngn bby kne mkn supplement juge doc kata..klu x susu tu jd mcm kosg xde khasiat..nk2 mommies nye apa shj vitamin yg ada dh share skit dgn bby..jd mommies kne topup sikit..bia sesm dpt manfaat..bby also mom... N.ada juge blh buat booster sndri... Gune goji..kurma merah... Rosebud buat mcm laicikang ...tu pn bgus tuk boost... Sis try g klnik tnye ubat utk restart balik susu bdn..in shaa Allah ada jln penyelesaiannya 😉✌mg d pmudahkn segalanya..aamiin

5y ago

salam sis. boleh tahu apa nama ubat tu? susu saya betul² kering and takda langsung. tapi nak sangat susu kan anak

Sy dulu minum air byk, buat sup lobak putih...alhamdulillah menjadi dgn sy sup tu...minum horlick pn ok sbb org ckp bayam pn boleh tambahkan susu bdn...

sis cuba minum air halba. rase memang tak sedap tapi air halba memang berkesan untuk banyakkan susu. lepastu kerapkan bagi direct feeding ye.

Jangan stress. Mind set kene fikir nk bagi susu supaya hormon mghasilkan susu. Cuba google atau jumpe doc. Dan makan mkanan bhasiat

Boleh adakan balik susu tu..amalkan makan kurma dan minum susu tepung..insyaallah lama2 susu akan ada balik

Cuba makan ubat or byk kn mnum susu utk dri sdri dan byk mnum air masak

fikir positip n bnykkn mnum sup n air 0