Kulat Susu

Hi, baby sy (3 bulan) dh sebulan kne kulat susu dkt pipi n dagu.. Haritu doc da bg ubat sapu, 2 jenis, salah 1 tu ubat agak kuat ada steroid.. Doc kata seminggu dh bole hilang.. Tp ni dah sebulan tp blm betul2 hilang wlaupon dah kurang. Risau la.. Ade x ibu2 yg penah ada masalah ni dkt bby and dah sembuh. Bole share?

1 Balas

Kena rajin..sediakan sapu tangan kecik dan basahkan..tiap kali lepas nyusu kena lap..wlaupun mlm ngantuk mcm mana pun lap2 jugak..sbb ank first akak kena jugak mcm ni..kesian gatal jadi kasar kulitnya..ank ke 2 dan ke 3 takde kena sbb selalu lap2 lepas nyusu.kadang ada cream yg tak sesuai utk kulit baby ..sbb kulit baby ni lembut masih nipis

4y ago

Tqq❤️❤️❤️