Recurrent vaginal candidiasis

Hi. Ada tak mommy kt sini yg ada keputihan? Dah ambil sample n masuk ubat insert . Tp doc ckp vaginal candidiasis (kulat) tp dh masuk ubat pun 2 3 mnggu jadi lagi. Gatal & berbau. Sangat x selesa. Ada tips x bg hilang rasa gtal n berbau? ? and x bahaya ke utk baby sbb selalu sgt kna infection.

1 Balas

Sis try buat sitz bath. Klu kputihan x control baby klu lahir normal snang dpt jgkitan paru2 masa lahir. Sy bbuh sgenggam garam dlm air suam ltak la dlm besen yg boleh rendam punggong. Sukatan agk2 je klu air byk bbh lbih skit. Cuci bwh bersih2 dlu. Rndam punggong skli dlm 5 min n gsk2 skit bwh tu dr depan ke blkg sblm kluar