Kulat susu

Salam.. Anak sy ada kulat susu yg tebal.. Td bawak pegi klinik untk amek ubat.. And dia bg ubat ni dgn ubat demam skali.. Tp anak sy x demam😅 ubat kulat susu ni dia soh letak kt lidah baby.. Tp sy mcm was2 nk letak.. Sb td nurse tu cakap mcm x jelas psal ubat ni.. Ada spe2 x prnh dpt ubat cmni? Btul ke baby blh telan ubat ni? Anak sy baru 4 bulan.. #pleasehelp

Kulat susu
1 Balas

kalau tak jika rs was2 try cara tradisional yg mana biasa bshkn kain lampin bersih dgn air suam lap dkt lidah anak dgn hujung kain yg dh bsh..ulang buat stiap lepas susukan anak..amik ms tuk hilang jika dh tebal..kena rajin nnti lelama dia akan hilang... jika anak msih bby kalau mcm ms ank sy dlu doc pakar peads kata takde ubat tuk umur bby baru lahir..😅tu pun kalau selsema bg ubt iv mist je tuk kita sapu dkt tapak tgn kita kmudian bg anak hidu tuk legakan selsema..ubt jnis aromatherapy..kalau mcm kulat susu dkt.lidah sy guna kain lampin celup air suam je sapu lidah anak..tp awl2 mmg rs mcm renyah..tp lelama dh biasa jd ok dan senang nk lap..mg dpmudahkan segalanya amiin

1y ago

rasanya da x bley da gne kain lap.. putih2 kt lidah tu ade 2 jnis sis.. yg satu tu memg bley hilg klu lap ngn kain.. yg jnis lg 1, memg x bley hilg.. sbb da ade jgkitan kulat kt situ so memg kne gne ubt utk hilg kn..