Baby 3 bulan

Baby susah berak..teran2 mata sampai berair muke merah..tapi berak kuar sikit je tk lawas..baby fully susu bdn..mcm mne ye nk bgi die senang berak🥲

2 Balas

Anak saya macam ni jugak. Saya Check perut dia, dia kembung. Try urut everytime change diapers. Urut perut, belakang badan, labu betis, tapak kaki & buat exercise bicycle tu. Kalau time urut perut tu, cuba slowly tekan perut dia yang soft spot belah kiri kanan, tekan la dalam 10 seconds ulang2 . Insyaallah lepas tu dia berak like a pooff.

9mo ago

Faham sangatttt sis. Saya baru je cakap kat sis semalam, harini anak saya jadi balik macam ni haha kena check balik apa kita makan. Sabar je lah. Sian kat anak dok teran nak berak tak lepas 🥴

lps mndi buat urutan iloveyou pd perut bby. urut tapak kaki dia dan buat movement kayuh basikal