Baby songsang dan besar. Perlu czer. boleh kongsi pengalaman anda?

Baby saya songsang, masa 37 minggu 10/2 admit Hospital serdang untuk pusingkan baby. Tapi tak boleh pusingkan sebab dr cakap baby dh besar, terlampu tinggi risiko, dan sgt tipis peluang untuk berjaya. Baby saya 3.5kg semasa 37 minggu, dan dr inform yg saya susah nk bersalin normal, risiko baby tersangkut. Mungkin faktor badan saya kecil dan laluan saya sempit. Dr bagi tarikh 24/2/2023 untuk czer. Ada tak yg sama pengalaman macam saya? Apa yg patut saya expect. Saya tak tahu nk prepare mental saya macamana sebab sejujurnya saya nak bersalin normal 🥹

5 Balas

First baby saya dulu pun songsang, taknak pusing. Then Dr ada offer utk pusingkan bby tp risiko baby stress. Saya taknak anak saya stress, then saya pilih korbankan perut 😆/ elective czer. Syukur alhamdulillah Allah permudahkan segalanya, yg penting kita selamat bersalin dan anak sihat sempurna. Saya pun bersalin czer di hospital serdang masatu-2020. Takde apa nak dirisaukan puan, kita ikut nasihat Dr ya. Mungkin itu jalan yg terbaik. Banyak2 kan berdoa dan selawat agar hati kita tenang, inshaAllah semoga semuanya dipermudahkan 😊

elektif czer Kite xkn rase pape sis, selepas czer tu Kite kne standby mental kuat, sye suggest standby bantal kecik untk tampung perut sis takut tibe2 alah pada ubat bius tibe2 batuk..pastu standby vitamin c 1000mg untk Luka cepat kering.. tu pengalaman Saya...byakkn zikir tenangkan fikiran sis...

1y ago

berkongsi pengalaman sis...😊semoga sis dipermudahkan...

sama sis .. skrg 34week bby songsng pula . seblum ni scan elok ja kepala dah kebawah .. esok baru g o&g serdang utk buat appomnt . rasa debar pula takut tak pusinh balik

1y ago

Semoga urusan sis dipermudahkn. Aminn

bykkan berdoa moga dipermudahkan. & penjagaan luka czer lepas bersalin tu kena tgk betul2. jaga diri & pastikan merancang dgn betul. Insha’Allah semua ok.

Tawakkal sis,lapangkan fikiran. Jgn stres2, czer ke normal sama je,yg pnting bby & ibu selamat 😊